Over Communicatiekragt

Steeds meer worden inzichten uit de gedragswetenschappen gebruikt om mensen te beïnvloeden. Communicatie is daarbij een belangrijk instrument.

Verbinding met de praktijk

Er komt veel kijken bij het toepassen van die inzichten. De praktijk is immers weerbarstig en er spelen vele factoren. Er is behoefte aan kennis en ervaring uit de praktijk. We hebben dit platform Communicatiekragt opgericht om ervaringen te delen, zodat niet iedereen het wiel opnieuw hoeft uit te vinden.

Publiceren op communicatiekragt

Heb je zelf een interessant (praktijk)verhaal voor communicatiekragt.nl, dan kun je ons dat mailen. We zullen bekijken of het past in het geheel en het, in overleg met jou, publiceren.

Boek Communicatiekragt

comkragtboekDeze site is voortgekomen uit het boek dat we i.s.m. Bert Pol publiceerden in 2012: Communicatiekragt. Wat managers, bestuurders en beleidsmedewerkers van communicatie mogen verwachten. In dit boek laten we aan de hand van voorbeelden en praktijkcases zien hoe je tot een goede communicatiestrategie komt op basis van gedragswetenschappen.

“Met dit boek in handen kunt u al in het begin van een beleidsproces realistisch inschatten wat u van het instrument communicatie mag verwachten. Gebruik het in uw voordeel!”
Annemarie Jorritsma, burgemeester Almere en voorzitter VNG

Bestel direct

Wie zijn wij?

Wij zijn Loes Hekkens en Fia Sanders en hebben ons de laatste jaren druk gemaakt over ons vak communicatie. Door een boek en blogs te schrijven, discussies aan te gaan, presentaties te geven en een training te ontwikkelen. We zien in nieuwe inzichten uit de gedragswetenschappen een meerwaarde die we ook naar onze opdrachtgevers hard kunnen maken. Los daarvan zijn wij persoonlijk geboeid door die inzichten die ons zoveel leren over de mens. Wat is er mooier dan dat?

We zijn beide zp-communicatieadviseur en regelmatig werken wij samen onder de naam Bewijskragt.

Communicatiekragt

Communicatiekragt laat zien hoe inzichten uit de gedragswetenschappen toegepast kunnen worden in de praktijk, zodat communicatie een effectieve bijdrage levert aan beleidsdoelstellingen. Deze site is voor iedereen die zich bezighoudt met beleid en communicatie en is een verlengstuk van het boek 'Communicatiekragt. Wat managers, bestuurders en beleidsmedewerkers van communicatie mogen verwachten', door Loes Hekkens, Fia Sanders en Bert Pol.

Bestel het boek

Blog

Mocht je een interessante tip hebben of een blog willen bijdragen, neem dan contact met ons op. Suggesties voor onderzoeken, inspirerend leeswaar en praktijkverhalen horen we graag.

Meld je aan als gastblogger